Kraunasi...

Parapijos Caritas dėkoja už širdies gerumą

 

Dėkojame visiems, kurie dalyvavo Lietuvos Carito organizuotoje 7-tojoje paramos Ukrainai rinkimo akcijoje: pasidalino gėrybėmis, savanorystės laiku, pagelbėjo paskleisti informaciją, supakuoti, nuvežti paramą ar kitais būdais prisidėjo. Surinktą paramą balandžio 23 d. perdavėme į Panevėžio vyskupijos Caritą, o iš ten ji pasiekė Kauną ir keliaus į Ukrainą.

Zarasuose paramą rinkome tik vieną dieną – balandžio 17 d. Tą dieną praleidome smagiame vienybės ir bendrystės šurmuly: ne tik rinkome paramą, bet ir pynėme tinklus. Čia draugiškai darbavosi ir jaunimas, ir senimas. Vienos iš pirmųjų pagelbėti atėjo moterys ukrainietės ir mūsų parapijos moterys. Kartu bedirbdamos ir ukrainiečių dainų klausėmės, ir netgi ukrainiečių dainą užtraukėme, tik mūsų moterys lietuviškai, o ukrainietės – ukrainietiškai.

Paramos Ukrainai surinkome, supakavome ir perdavėme iš viso devynias dėžes. Šešios dėžės maisto produktų (4 dėžės įvairių kruopų, makaronų, miltų, dribsnių – 47 pak., viena dėžė aliejaus, konservų – 22 vnt., viena dėžė įvairių saldumynų – 22 vnt.) ir trys dėžės buitinės chemijos bei higienos prekių (muilai skalbimui ir prausimuisi, dantų pasta ir šepetėliai – 33 vnt., šampūnas, skystas muilas, dušo želė, skalbimo milteliai – 10 vnt., sauskelnės – 9 pak.).

Kiekvieną trečiadienį piname tinklus ir kartu renkame paramą Ukrainos kariams. Balandžio 21 d. Panevėžio savanoriams, kurie veža paramą Ukrainos kariams, perdavėme du nupintus tinklus, septynias dėžes zarasiškių suaukotų prašomų daiktų: 30 porų vyriškų kojinių, 22 vnt. medvilnės užvalkalų ir audinio, 80 vnt. javainių batonėlių ir 10 pakelių sausainių, 27 vnt. greitai paruošiamų sriubų ir makaronų, 93 vnt. tvarsčių, pleistrų, įklotų, drėgnų servetėlių, dantų pastos ir šepetėlių, 6 pakuotes sauskelnių ir higieninių paketų, 100 mūsų nuolatinės pagalbininkės Nijolės Čiblienės pagamintų vašku neužpiltų apkasų žvakių, 112 Zarasų mokinių kurtų velykinių atvirukų ir 20 Gailestingojo Jėzaus paveikslėlių, kuriuos padovanojo Vilniaus piligrimų centras.

Sujaudino tai, kad į abi šias akcijas ypač jautriai atsiliepė ir dosniai dalijosi daug vyresnio amžiaus žmonių ir netgi Zarasuose šiuo metu gyvenanti ukrainietė.

Tikime, kad tas konkrečia, net ir mažiausia parama išreikštas kiekvieno mūsų „mažai“ ir per tai parodytas jautrumas, vienybė, palaikymas, bendrystė po truputį šildo sužvarbusį pasaulį. AČIŪ visiems už širdies šilumą.

 

Parapijos Carito inf.

 

 

 


Kategorija Caritas Galerija Parapija


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-04-24

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt