Kraunasi...

Popiežius: nenuleiskime žvilgsnio nuo šviesos – Kristaus

Krikščionys pašaukti savo gyvenimo kelionėje, ypač gavėnios laikotarpiu, visą laiką prieš akis turėti šviečiantį Kristaus veidą. Apie šviesa spindinti Jėzų kalbama antrojo gavėnios sekmadienio Evangelijos skaitinio pasakojime apie Kristaus atsimainymą mokinių ir pranašų akivaizdoje ant Taboro kalno. Skaitinį apmąstė popiežius sekmadienio, vasario 25-osios, vidudienio maldos susitikime.

Popiežius Pranciškus 2024 m. vasario 25 d. (Vatican Media)

Su mokiniais ant kalno užlipęs Jėzus fiziškai apsireiškė visa savo šviesa. Jis tokiu būdu atskleidė mokiniams visa tai, ką iki to momento jie kartu patyrė: Karalystės skelbimas, nuodėmių atleidimas, gydymas ir visi kiti ženklai buvo didesnės šviesos – Jėzaus šviesos; šviesos, kuri yra Jėzus – atspindžiai.

Mes, krikščionys esame pašaukti daryti panašiai, kaip varsną ariantys valstiečiai, – tęsė Pranciškus, – žvelgti į priešais esantį tikslų punktą, kad arklo verčiama vaga būtų tiesi. Mokiniai pašaukti niekuomet nenuleisti akių nuo Jėzaus, ypač išmėginimuose.

Broliai, seserys, atsiverkime Jėzaus šviesai. Jis – meilė ir amžinsis gyvenimas. Gyvenimo vingiuose, kartais itin varginančiuose, ieškokime jo veido, kupino gailestingumo, ištikimybės ir vilties. Mums padės malda, Žodžio klausymasis, sakramentai.  Malda, Žodžio klausymasis ir sakramentai padės mums visą laiką žvelgti į Jėzų. Gavėnios metu puoselėkime atvirus žvilgsnius, tapkime šviesos ieškotojais – Jėzaus šviesos maldoje ir žmonėse.

Popiežius meldė Dievo šviesa šviečiančią Švč. M. Mariją, kuriai skirta Vidudienio malda, kad padėtų mums visą laiką žvelgti į Jėzų ir vieniems į kitus su pasitikėjimu ir meile.

 

(SAK / Vatican News)


Kategorija Popiežius


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-02-25

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt