Kraunasi...

Popiežius: karas Ukrainoje sukėlė pasaulinę baimės ir neapykantos bangą

Popiežius Pranciškus sekmadienį po vidudienio maldos paminėjo karo Ukrainoje antrąsias metines.

Popiežius vadovavo vidudienio malda Apaštališkuosiuose rūmuose Šv. Petro aikštėje 2024 m. vasario 25 d. (Vatican Media)

„Vakar, vasario 24 d. su skausmu prisiminėme plataus masto karo Ukrainoje pradžios antrąsias metines. Kiek daug žuvusių, sužeistų, naikinimo, sielvarto ir ašarų per laikotarpį, kuris darosi siaubingai ilgas ir jam nesimato pabaigos!“ Pasak popiežiaus, šis karas ne tik niokoja tą Europos regioną, bet sukelia pasaulinę baimės ir neapykantos bangą.

Paliudijęs savo giliausią meilę kenčiančiai Ukrainai, Pranciškus užtikrino, kad meldžiasi už visus, ypač už nekaltas aukas. Popiežius taip pat paragino pasaulio lyderius paliudyti „šiek tiek žmoniškumo“, kad būtų sukurtos „sąlygos diplomatiniam sprendimui dėl teisingos ir ilgalaikės taikos“.

Pranciškus, be to, išsakė rūpestį dėl kitų konfliktų bei smurto situacijų pasaulyje ir prašė konkrečiai padėti tiems, kurie kenčia, ypač sužeistiems nekaltiems vaikams: Romos vyskupas prašė melstis už Palestiną ir Izraelį, Kongo Demokratinę Respubliką ir Nigeriją.

Popiežius taip pat išsakė artumą Mongolijos gyventojams, kenčiantiems nuo ekstremalaus šalčio bangos, sukeliančios rimtų humanitarinių pasekmių. Pasak Pranciškaus, tai dar vienas klimato kaitos ir jos padarinių ženklas. Popiežius prašė melstis, kad būtų galima prisidėti prie kūrinijos apsaugos išmintingais ir drąsiais sprendimais.

 

(SAK / Vatican News)

 

 


Kategorija Popiežius


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-02-25

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt