Kraunasi...

Paskelbta Migrantų ir pabėgėlių dienos tema

 

„Dievas keliauja su savo tauta“ – tokia bus ateinančios Migrantų ir pabėgėlių dienos tema, vasario 22 dieną pranešė Tarnavimo integraliai žmogaus pažangai dikasterija. Šiai dienai bus paskelbta žinia, kurioje bus kalbama apie tai, kokia ši kelionė. Diena bus švenčiama 2024 rugsėjo 29-ąją.


Dievas yra mūsų pakeleivis

Ši kelionė Bažnyčiai, kuri pati jaučiasi per istoriją keliaujanti Dievo tauta, kalba bent apie du dalykus: kiekviename kelionės įvykyje Dievas yra su mumis, nes jis mūsų pakeleivis. Ir Dievas taip pat yra kiekviename, kurį sutinkame savo kelyje, taip pat ir tame, kuris beldžiasi į mūsų duris.

Galima pridurti, jog Migrantų ir pabėgėlių diena, ko gero, yra seniausia iš tematinių dienų, kurios minimos visoje Bažnyčioje. Šiemet ji bus švenčiama 110 kartą. Migrantų ir pabėgėlių diena pradėta minėti 1914 metais ir, kaip galima nesunkiai atspėti, yra susijusi su I Pasaulinio karo išprovokuota pabėgėlių banga. Popiežius Benediktas XV įvairiais būdais – materialiai ir dvasiškai – stengėsi padėti migrantams. Deja, šiandien migracija taip pat dažnai priklauso ne nuo laisvos valios, o nuo sunkių aplinkybių.

 

(RK / Vatican News)

 


Kategorija Popiežius


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-02-22

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt