Kraunasi...

Gavėnios kelionė. Ką gero padarėme savo artimui?

 

Šios dienos Evangelija pasakoja apie paskutiniuosius laikus, kai teisieji bus atskirti nuo neteisiųjų.

Pirmadienio Evangeliją komentuoja Klaipėdos šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno vienuolis, brolis kunigas Astijus Kungys OFM: „Evangelijos pagal Matą dvidešimt penktas skyrius kalba apie paskutiniuosius laikus ir juos įvardija – paskutinysis teismas.

„Kai ateis Žmogaus Sūnus savo šlovėje ir kartu su juo visi angelai, tada jis atsisės savo garbės soste. Jo akivaizdoje bus surinkti visų tautų žmonės, ir jis perskirs juos, kaip piemuo atskiria avis nuo ožių. Avis jis pastatys dešinėje, ožius – kairėje.“ Pagrindinis klausimas, kuris bus visiems užduotas: „Ir tars karalius stovintiems dešinėje: ‘Ateikite, mano Tėvo palaimintieji, paveldėkite nuo pasaulio sukūrimo jums paruoštą karalystę! Nes aš buvau išalkęs, ir jūs mane pavalgydinote, buvau ištroškęs, ir mane pagirdėte, buvau keleivis, ir mane priglaudėte, buvau nuogas – mane aprengėte, ligonis – mane aplankėte, kalinys – atėjote pas mane’. Tuomet teisieji klaus: ‘Viešpatie, kada gi mes tave matėme alkaną ir trokštantį“ ir t. t. Ir tie, kurie neparodė artimui širdies. Jiems Viešpats sako: eikite šalin manęs nuo jūs, nedorėliai!

Pagrindinis dalykas šios dienos Evangelijoje ir mums – toje kelionėje, dykumoje – labai aiškiai suprasti, kad Viešpats net neklausia: koks tas mūsų tikėjimas, kiek mes maldų sukalbėjome, kiek dienų pasninkavome, ar ką valgėme, o gal nevalgėme?

Jis sako: ką gero padarėte? Mažulėliai, šiandien ir paklauskime: ką gero padarėme savo artimui?

Skautai, Europos skautai čia, kurie yra su mumis čia, ir visi skautijos broliai ir seserys turi vieną pažadą – padaryti bent vieną gerą darbą per dieną, bent vieną gerą darbą. Taigi ir mes, mūsų ateitis, mūsų amžinasis gyvenimas priklauso nuo to, ar mes turėjome atjautą, ar mes atsukome veidą į tą, kuris yra nuliūdęs. Ar mes tikrai parodėme artimam žmogui, sutiktam žmogui gailestingumą ir meilę. Būkite palaiminti! Padarykime šiandien kažką gero!“

 

Kun. Astijus Kungys OFM

Bernardinai.lt

Vilties miestas

 


Kategorija Straipsniai


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-02-19

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt