Kraunasi...

Naujas mokslas su galia

 

Nors Kristaus mokiniai jau tūkstančius kartų apkeliavo visą pasaulį, skelbdami Gerąją Naujieną, šiandien Kristaus mokslas vis dėlto daugumai žmonių yra naujas. Nors Šventasis Raštas yra išverstas į daugiau nei pustrečio tūkstančio kalbų, šiandien Kristaus mokslas dar labiau yra naujiena.

Pasauliui, žmonijai, kuri ieško naujovių ir kuri ieško vilties, mes negalime pasiūlyti nieko geresnio kaip tik Kristaus mokslą. Šiandien Evangelijoje girdime, kad, matydami Jėzaus daromus stebuklus, žmonės stebisi ir vieni kitų klausinėja: „Kas gi čia – naujas mokslas su galia?“

Naujas. Kristaus mokslas visada yra naujas – tai geriausia naujiena pasauliui. Tai nepasenstanti žinia. Visados kiekvienam iš mūsų ši Geroji Naujiena, ši Evangelija, bus nauja. Pasenusi ji gali tapti tik tada, jei pasens mano siela. Pavyzdžiui, žinia apie Dievo gailestingumą. Žmogui, kuris labai klysta ir nusideda, ši žinia visados bus iš kojų verčianti naujiena, skatinanti jį pasikeisti, skatinanti sugrįžti, prisikelti. Ji visada bus nauja ir niekur negirdėta žinia.

Pasaulyje, kuriame, deja, nuo pat įsčių iki senatvės yra žudomi žmonės, Kristaus mokslas apie asmens orumą, kylantį iš sukūrimo pagal Dievo paveikslą, visados bus naujas. Ši žinia, deja, bet, ko gero, išliks visuomet aktuali ir skambės naujai. Žinia apie besąlyginę Dievo meilę, kurios nereikia užsidirbti. Žmonėms, įvairiose sistemose dirbantiems lyg vergams ir bandantiems įtikti kitiems – tokia žinia apie Dievo besąlyginę meilę visados bus nauja.

Mūsų aplinkoje, kuri yra pažymėta nuodėmės susipriešinimo, Kristaus mokslo žinia apie šventumą ir Jo taikos planą visados bus nauja, visados bus naujiena. Toji Geroji Naujiena, kuri atnaujina mus, atnaujina pasaulį, mūsų aplinką ir žmoniją, tesklinda, te nepaliauja aidėti.

Mes irgi galime būti kaip šventasis Jonas Krikštytojas, tyruose šaukiantis balsas, liudijantis Dievą, ir – dėmesio (!) – ne oazėse, bet dykumose, tyruose. Mes irgi galime būti tuo balsu, kuris žadina, įkvepia atsinaujinimo viltį ir skelbia šviesų Kristaus mokslą. Maža to – šis Kristaus mokslas nėra tik vienas iš mokslų, tai nėra viena iš religijų, tai nėra vienas iš dievų. Tai ne stabas. Jis turi galią. Šis mokslas turi galią, jis iš tiesų keičia širdis, keičia žmonių gyvenimą, keičia net tautų istoriją. Ir, kai suprasiu, kad tai nėra tik šiaip filosofija ar miela idėja, bet kad tai yra dieviškas mokslas, kuriame slypi jėga, kuriame slypi Dievo malonė, kai vėl pradėsiu iš tiesų būti Jėzaus mokiniu, tuomet Kristus galės išvaryti bet kokį blogį ir iš mūsų, galės mus atnaujinti, padaryti naujus.

Jėzus sako: „Aš visa darau nauja.“ Kitoje vietoje sako, kad „naujam vynui reikalingi nauji vynmaišiai“. Tas naujas vynas – tai Kristaus mokslas, bet jis turi būti mūsų širdyse. Kad jį priimtume, juo gyventume, turi būti naujos mūsų širdys.

Tad, Viešpatie, pirmiausia meldžiame – atnaujink mūsų širdis, padaryk mus Tavo mokiniais dar kartą. Tik Dievas, tik Kristus žino, kaip tai gali įvykti. Maža to – Jis ne tik žino, bet Kristus gali blogį nutildyti ir išvaryti, kaip matome šiandienos Evangelijoje. Blogį, kuris siautėja ir šiandien mūsų pasaulyje, artimiausioje aplinkoje, mūsų Bažnyčioje, mūsų šeimose, mūsų gatvėse, mūsų šalyje – Jėzus gali tą blogį nutildyti ir išvaryti.

Ir Jėzus tai padarys tiek, kiek reikės, nes jau galutinai tai padarė ant kryžiaus. Jis jau nugalėjo. Velykos nebūna tik kartą per metus – visi metai yra Velykos, ir karas jau laimėtas. Tad mes, galėdami vis naujai pažinti Kristaus mokslą ir naudotis Jo paliktais šviesos ginklais, negalime pasiduoti mūsų mūšiuose – ir nepasiduosime. Nė už ką!

Ypač tada, kai matome mūsų brolius ir seses, krentančius fiziniuose bei dvasiniuose frontuose, kitus pasipiktinančius, atitolstančius – mes nepasiduodame. Štai tomis valandomis, kai atrodo, kad nebėra po saule nieko naujo, kad nebėra tokios jėgos, tokios galios, kuri mus pakeltų ir prikeltų, būtent tada mes sugriebiame dar stipriau mūsų tikėjimo irklus ir glaudžiamės prie Jėzaus dar labiau. Ir pasiryžtame skelbti pasauliui visados naują Gerąją Naujieną dar garsiau. Amen.

 

Kun. Gabrielius Satkauskas yra Santaros klinikų Dievo Gailestingumo koplyčios kapelionas

 


Kategorija Straipsniai


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-01-28

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt