Kraunasi...

Pasakojimas sielai. Septyniasdešimt antra avis

 

Aš esu avis nr. 72. Tikrai tai žinau, nes šis skaičius dažais užrašytas ant mano pasturgalio. Kad būtų lengviau mus suskaičiuoti, piemuo paženklino kiekvienos avies nugarą. Iš viso mūsų yra šimtas. Avis nr. 100 – didžiausia išpuikėlė: pasipūtimas trykšta iš kiekvienos jos vilnos sruogelės. Manau, šis apvalus skaičius jai teko todėl, kad ji iš visų storiausia.

Šaltinis: https://docplayer.lt/

Bet aš esu septyniasdešimt antra. Tai reiškia, kad, bandai pajudėjus, nesu nei tarp pirmųjų, nei tarp paskutiniųjų. Einu per vidurį, esu visiška vidutinybė.

Iš tiesų aš esu niekas. Mane, kaip ir kitas, išnaudoja: iš manęs atima vilną, pieną ir net mano mažylius avinėlius. Esu gyvulys. Jiems reikia tik to, ką galiu duoti. Mano vertė ne didesnė negu avidės aptvaro.

Niekas manęs nė nepastebi.

Todėl nusprendžiau pabėgti. Iškeliauti nakčia. Piemeniui nespėjus apsižiūrėti, aš jau buvau toli.

Iš pradžių nesitvėriau laime. Šokinėjau tarp uolų, ėdžiau tik pačią švelniausią žolę, ėjau kur norėjau ir kada norėjau, gėriau upokšniuose, kai ištrokšdavau, ilsėdavausi pavėsyje, kai pavargdavau. Vilna, pienas, avinėliai – dabar viskas priklausys man. Pagaliau aš gyvenu!

Dvi naktis iš eilės žvaigždės saugojo mano ramų miegą. Ir kam gi tas piemuo?

Tačiau tą vakarą kai kas mane aptiko. Pajutau jo artumą, jo kvapą, išgirdau minkštus jo žingsnius. Vilkas buvo visai šalia.

Susigūžiau tarp dviejų didžiulių riedulių. Sprukti – neįmanoma. Nemoku greitai bėgti. Vilko akys žaižaruoja ryškiau už žvaigždes, skaisčiai raudonas liežuvis kyšo tarp žvilgančių ilčių. Man galas.

Tačiau… Dvi pūslėtos rankos ištraukia mane iš varganos mano slėptuvės, dvi galingos man puikiai pažįstamo žmogaus rankos.

Atskubėjo piemuo! Jis ėjo ieškoti manęs!

-Grįžkime namo. Man tavęs trūko, Septyniasdešimt antroji!

 

 

Bruno Ferrero

Iš knygos: „365 trumpi pasakojimai sielai“

Katalikų pasaulio leidiniai, 2016

 


Kategorija Straipsniai


Grįžti atgal Paskelbta: 2021-07-16

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt