Kraunasi...

Visiems viskuo

 

Evangelistas Morkus labiau mėgsta pasakoti, ką Jėzus darė, nei ką Jis kalbėjo, taip parodydamas, kad pats Jėzaus asmuo yra Geroji Naujiena – Evangelija. Susitikimas su Viešpačiu ar net Jo drabužio apvado palytėjimas perkeičia žmonių širdis, gydo ir išlaisvina.


Cathopic.com nuotrauka

Šio sekmadienio Evangelijos ištrauka pateikia Jėzaus veiklos santrauką: „Jis pagydė daugelį sergančių įvairiomis ligomis, išvarė daug demonų. Ir neleido demonams kalbėti, nes jie žinojo, kas jis. Labai anksti, dar neišaušus rytui, Jėzus atsikėlęs nuėjo į negyvenamą vietą ir tenai meldėsi.“ Viešpaties evangelizacinė programa labai paprasta: grąžinti žmogų į gyvenimą, išvaduoti iš nelaisvės – fizinės ar dvasinės.

Ši Viešpaties evangelizacinė programa galioja visais laikais. Kinta jos veikimo būdas ar priemonės, tačiau tikslas išlieka tas pats: „Kad žmogus turėtų gyvenimą, kad apsčiai jo turėtų“ (Jn 10, 10). Kristaus Bažnyčios misija yra išlaisvinti žmogų – pirmiausia iš nuodėmės vergijos, ir padėti jam pasiekti Dievo vaikų garbės laisvę.

Tą uždavinį puikiai suprato ir išpildė didysis tautų mokytojas apaštalas Paulius: „Būdamas nuo nieko nepriklausomas, aš pasidariau visų vergas, kad tik daugiau jų laimėčiau. Silpniesiems pasidariau silpnas, kad laimėčiau silpnuosius. Visiems tapau viskuo, kad vienaip ar kitaip bent kai kuriuos išgelbėčiau“ (1 Kor, 9, 23).

Mūsų, kurie save laikome Kristaus mokiniais ir Bažnyčios vaikais, užduotis irgi yra ta pati kaip Mokytojo: visuomet stengtis pakelti parpuolusįjį, ištiesti ranką, idant žmogus galėtų grįžti tarnauti, kaip tai padarė pagydyta Simono Petro uošvienė.

Lengva yra pasmerkti, lengva kritikuoti, lengva ignoruoti ir praeiti pro šalį. Tačiau šitaip elgdamiesi nesivadinkime Jo mokiniais, nes taip meluotume sau ir Jam. Tik elgdamiesi taip, kaip elgėsi Jis, mes iš tiesų tapsime Kristaus sekėjais.

Nei užsidarymas saugiuose katalikiškuose getuose, nei susitapatinimas su pasaulio dvasia neduoda vaisių – nes pirmu atveju bendruomenė virsta apšviestųjų sekta, o antruoju – Evangelijos žinia derinama prie „šių laikų“ sampratos, pastarąją laikant svarbesne, teisingesne.

Nors terminas „sielų gelbėjimas“ išėjo iš mados, tačiau užduotis lieka ta pati: padėti žmogui susitikti su Kristumi, nes tai yra pats geriausias dalykas, kuris gali nutikti šioje žemėje.

 

Robertas Urbonavičius

Bernardinai.lt

 


Kategorija Straipsniai


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-02-03

Naujausi straipsniai

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt