Kraunasi...

Gavėnios kelionė. Neapykanta mus veda į žmogžudystę. Padovanok gyvenimą savo artimui!

 

 

Šios dienos Evangelija ragina visų pirma susitaikyti su savo artimu.

Senajame Testamente buvo pasakyta: nežudyk. Kas yra nužudymas? Kviesdamas padovanoti gyvenimą savo artimui, apie tai svarsto Klaipėdos šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno vienuolis, brolis kunigas Astijus Kungys OFM.

„Dabar įsivaizduokime visai paprastai: jeigu aš neapkenčiu žmogaus, dažniausiai jam sakau: nenoriu tavęs matyti, dink man iš akių, pranyk iš mano gyvenimo! – kalba kun. A. Kungys OFM. – Aš jam transliuoju: [noriu], kad tavęs nebūtų, kad tu nebeegzistuotum mano gyvenime! Kitaip tariant, aš sakau: kad tavęs nebūtų, dink man iš akių, t. y. aš paskelbiu tau mirties nuosprendį. Tu numirei mano gyvenime.

Kartais žmonės taip sako, ir tokią neapykantą Jėzus sulygina su nužudymu. Tai reiškia, kad tu nužudei meilę, tu nužudei santykį su savo broliu, su savo artimu. Ko Jėzus trokšta iš mūsų? Ką reiškia jo kvietimas pasigailėti? Ką reiškia atleisti? Tai reiškia: padovanok jam gyvenimą. Šiandien tu pasakei: aš noriu, kad tu išnyktum! Bet padovanok jam gyvenimą!

Visokie įvykiai Rusijoje – tie nužudymai, tas brutalumas ir tokia neapykanta! Ir Kremliaus, ir Kremliaus bažnyčios neapykanta kitaminčiams, visi troškimai uždaryti į kalėjimus, užkimšti burnas… Tai yra didžioji neapykanta, ir ta neapykanta galiausiai kai kuriais atvejais baigiasi ir nužudymu. Tad mes paklauskime savęs: į ką veda neapykanta?

Tiesa padarys mus laisvus, ir tiesoje neturi būti neapykantos. Aš sakau tiesą, kad išlaisvinčiau ir tave iš klaidingo kelio, iš melo apsupties. Taigi šios dienos Evangelija mus kviečia susitaikymui, o neapykanta mus veda į žmogžudystę.“

 

Kun. Astijus Kungys OFM

Bernardinai.lt

Vilties miestas

 


Kategorija Straipsniai


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-02-23

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt