Kraunasi...

Gavėnios kelionė. Krikščionio pašaukimas yra ne vadovauti, bet tarnauti esantiems greta

 

Šio gavėnios trečiadienio Evangelijoje primenama, kad norintieji būti pirmaisiais bus paskutiniai, o paskutinieji taps pirmaisiais.

Evangeliją komentuoja Klaipėdos šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno vienuolis, brolis kunigas Astijus Kungys OFM: „Jėzus kelyje į Jeruzalę [pasakoja], kad Jo laukia mirtis, suėmimas, pasityčiojimas, nuplakimas ir galiausiai – mirtis ant kryžiaus. Aišku, po to – trečią dieną – Jis prisikels. Tačiau kaip apaštalai, mylimasis Jėzaus mokinys Jonas ir jo brolis, Jo negirdi! Ir motina negirdi, ji sako: leisk mano sūnums sėdėti prie tavo karalystės sosto: vienam iš kairės, kitam – iš dešinės!

Kažkoks apsvaigimas, neįsiklausymas į Jėzaus žodžius. Žmonės šalia Jėzaus siekia sau garbės. Mama rūpinasi savo vaikais, kad jie būtų arčiau valdovo, arčiau Mesijo, ir viskas. O kai Jėzus sako, kad reikės kentėti – Jiems nė motais!

Taigi ir mes savo gyvenime taip savęs paklauskime: ar mano dalykas yra šiame gyvenime sėdėti kažkieno kairėje, kažkieno dešinėje ir turėti tam tikrą naudą iš tos pozicijos visuomenėje, tame socialiniame lygyje? O gal išties esu pašauktas kažkam kitam?

Jėzus sako: ar jūs gersite taurę, kurią aš gersiu? Ta taurė – tai mūsų sandoros ženklas. Sandora reiškia [klausimą]: ar jūs išgyvensite Paschą, tą perėjimą iš mirties į gyvenimą? Ar pasiruošę tą taurę gerti, ar pasiruošę atiduoti gyvybę?

Kai mūsų kariškiai duoda priesaiką, jie [patvirtina esantys] pasiruošę atiduoti gyvybę. Ir tada sėdėti savo vado dešinėje ar kairėje [tampa nebesvarbu]: aš esu tas, kuris yra pasiruošęs gerti iš tos taurės. Taurė, kuri yra mirtis ir prisikėlimas – visas mūsų krikščioniškas pašaukimas.

Taigi šiandien paklauskime savęs: ko aš siekiu gyvenime? Ar tam tikros pozicijos, ar tam tikros tarnystės, kad per šią tarnystę gaučiau tam tikrą poziciją ir tam tikrą vietą?

Būkite palaiminti ir neužmirškite, kad mūsų pašaukimas – tėvystės, motinystės pašaukimas, kunigų pašaukimas yra ne vadovauti, bet patarnauti tiems, kurie yra su mumis.“

 

Kun. Astijus Kungys OFM

Bernardinai.lt

Vilties miestas

 


Kategorija Straipsniai


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-02-28

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt