Kraunasi...

Advento kelionė su Marija. IV Advento savaitė. Sekmadienis

MĄSTYMAS

ANT VAINIKO SĖKMINGAI DEGA keturios žvakės. Tiesą sakant, mūsų žvakės yra pakrypusios, netinkančios jokiai nuotraukai. Jau trejus metus jas liejame iš žvakigalių.

Kelionė į bažnyčią šiandien išties nebuvo lengva. O liturgija vedė arčiau namų, bent taip man pasirodė. Iki šiol Šventasis Raštas atkakliai pabrėždavo, jog adventas susijęs su laikų pabaiga, kai vėl ateis Jėzus. Turime paisyti Jono patarimo ir gyventi taip, kad džiūgautume sulaukę tos paskutinės šlovingos dienos. Kad ir kokia graži būtų ši žinia savo slėpiningumu, mano širdį vis dėlto labiausiai šildo Kūdikėlis ėdžiose.

Išrinktoji tauta tikėjo ateisiant Viešpaties valdovą bei galingą Karalių tautų valdyti. O kas gi čia – Kūdikėlis tvarte? Tarytum tyčia, viskas atvirkščiai?!

***

Marija, Evangelijos skaitiniai veda nuo Juozapo sapno prie Apreiškimo ir tavo kelionės pas Elzbietą. Jūs visi trys tikėjote netrukus kažką nuostabaus įvyksiant. Kiekvienas savaip šią žinią priėmėte. Bet nė vienas net neįsivaizdavote, kaip sudėtingai persipins ir susimazgys jūsų likimai, šiam mažam meilės Karaliui, tikram Dievui ir tikram žmogui, gimus Betliejuje.

Marija, tavo tikėjimas nuostabus! Tai Dievo dovana tau ir tavo atsidėkojimo dovana Jam. Prašau, Marija, ar nepasidalytumei savo tikėjimu su manimi?

 

DARBAI

Šiandien skirk laiko pamąstymams apie toliau pateiktą maldą. Panagrinėk šią švelnią žinią susiedamas ją su dabartinio Kalėdų laikotarpio ir savo būsimo gyvenimo įvykiais.

MALDA

Tėve, visagali ir amžinasis Dieve,

Mes vertai ir teisingai visur ir visada Tau dėkojame

Per Jėzų Kristų, mūsų Viešpatį.

 

Jo būsimą atėjimą skelbė visi pranašai.

Motina Mergelė nešiojo Jį savo įsčiose

Su neapsakoma meile.

Jo šaukliu buvo Jonas Krikštytojas,

Jį atėjusį parodęs visiems žmonėms.

 

Savo meile Jėzus džiaugsmu pripildė mus,

Besiruošiančius švęsti jo gimimą,

Kad atėjęs galėtų rasti mus budinčius maldoje

Su pilnomis nuostabos ir gyriaus Jam širdimis.

 

Todėl su visais angelų chorais danguje

Mes skelbiame Tavo šlovę,

Pritardami jų nepaliaujamam šlovės himnui.

 

Iš knygos M. Jean Frisk „Džiugus lūkestis”

Katalikų pasaulio leidiniai, 2008

 


Kategorija Maldos


Grįžti atgal Paskelbta: 2022-12-17

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt