Kraunasi...

Advento kelionė su Marija. III Advento savaitė. Ketvirtadienis

MĄSTYMAS

O JESĖS ŠAKNIE,

Tarp žmonių tu tapsi atpažinimo ženklu,

Kurį išvydę neteks amo net karaliai,

Kurio netgi pagonys maldaus,

Ateik mūsų visų gelbėti; paskubėk.

 

Advento pradžioje galbūt pasidarėme Jesės medį ir pražydinome vyšnios šaką ir jais papuošėme prakartėlę. Jie yra mūsų rankų sukurti ženklai ir simboliai, išreiškiantys pagarbą ir meilę Kūdikėliui ėdžiose. Jėzus – vienintelis žmonėms duotas jų Dievo meilės ženklas. Šios dienos Evangelijoje Zacharijui, Elzbietos, Marijos pusseserės, vyrui, be galo sunku priimti meilę ir patikėti ja.

Angelas Gabrielius tarė Zacharijui: „Esu atsiųstas kalbėti su tavimi ir pranešti tau šią linksmą žinią. Štai tu tapsi nebylys ir negalėsi kalbėtis iki tos dienos, kurią tai įvyks, nes nepatikėjai mano žodžiais, kurie išsipildys savo metu“ (Lk 1, 19-20). Prireikė nemažai laiko, kol Zacharijas patikėjo savo jėgomis ir vėl pamilo.

***

Marija, ar ne todėl mums patinka Kalėdos arba nemėgstame jų. Nes tikime arba netikime meilės, ir ypač išganingosios Dievo meilės, galia. Apsimestinė meilė bei globa, panašiai kaip Zacharijo, netekusi gilios tiesos, pasensta, nuvysta, tampa bežadė. Šventasis Raštas pasakoja, kad Zacharijas grįžo namo pas Elzbietą. Jam pakako drąsos ir Dievo suteiktų jėgų vėl ją pamilti ir jos nešlovę panakinti.

Ar turi kas teisę nemylėti? Pasirinkti tenka patiems. Meilės supratimas gali skirtis, tačiau būdami žmogiškos būtybės rinktis visada galime.

Pirmojo Pauliaus laiško korintiečiams tryliktame skyriuje sakoma, kad galiausiai mums teko atsiskaityti už krikšto metu gautas dovanas – mūsų tikėjimą, viltį ir meilę, iš kurių didžiausia yra meilė.

 

DARBAI

Laikas pradėti ruošti asmeninę dovaną Kūdikėliui Kristui. Šiandien parepetuok, ką esi Jam paruošęs. Tiksliai, su visomis smulkmenomis.

MALDA

Štai mano dovana, Kūdikėli Jėzau. Mano brangiausioji dovana. Ar pradžiugins ji Tave?

 

Iš knygos M. Jean Frisk „Džiugus lūkestis”

Katalikų pasaulio leidiniai, 2008

 

 


Kategorija Maldos


Grįžti atgal Paskelbta: 2020-12-14

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt