Kraunasi...

Advento kelionė su Marija. II Advento savaitė. Šeštadienis

MĄSTYMAS

SENOJO TESTAMENTO SKAITINYJE giriamas Elijas, narsus pranašas, pasipriešinęs karaliui Ahabui ir jo intrigantei žmonai Jezabelei, žudžiusiems Viešpaties pranašus ir garbinusiems stabus. Tekste iš Siracido knygos sakoma, kad Elijui buvo lemta sušvelninti Dievo pyktį dar jam neįniršus, atgręžti tėvų širdį į jų vaikus (Sir 48, 10). Ypač jaudinamai skamba palaiminimas tiems, kurie užmigo draugystėje su Eliju.

Evangelijoje mokiniai klausia Jėzų apie Eliją. Iš Jėzaus atsakymo jiems paaiškėja, jog Elijo vaidmenį atliko Jonas Krikštytojas. Šią ypač svarbią akimirką Jėzus prasitaria ir apie būsimą kančią.

Kai kuriuose paveiksluose Marija vaizduojama su Jėzumi ant kelių kaip Mikelandželo Pietoje. Vienas jų – tai Puerto Rike Divina Providentia – Apvaizdos Dievo Motina. Kaip visi, taip ir šis vaikelis gimė, kad mirtų. Ši niūri tikrovė, apvilkta advento violetinėmis spalvomis, priverčia mus stabtelėti. Nuo lopšio – prie kryžiaus.

Man nuolat reikia priminti, kad priešingai, nei mirtimi pasibaigiančiame miuzikle Jėzus Kristus superžvaigždė, Jėzaus gyvenimas nesibaigia ant kryžiaus. Šis Kūdikėlis mirčiai padarė galą. Manęs Jis teprašo laikytis Jo žodžio ir garbinti Jį žemai nusilenkiant, kaip Jam gimus darė Marija su Juozapu.

 

DARBAI

Gal trūkinėja šeimos ar meilės ryšiai? Ar sugebi tramdyti įniršį ir širdimi atsigręžti į tave įskaudinusį žmogų?

 

MALDA

Visagali Dieve, tegul nušvis mūsų širdims tavo garbės spindesys! Tegul tavo Sūnaus atėjimas išsklaidys nuodėmių nakties tamsą ir parodys, jog esame šviesos vaikai.

 

 

Iš knygos M. Jean Frisk „Džiugus lūkestis”

Katalikų pasaulio leidiniai, 2008

 

 

 


Kategorija Maldos


Grįžti atgal Paskelbta: 2020-12-09

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt