Kraunasi...

Velykos – Kristaus Prisikėlimas Zarasuose

 

Vėsų ir ankstyvą kovo 31-osios rytą į Zarasų bažnyčią gausiai rinkosi parapijos tikintieji bei miesto svečiai – patys ištvermingiausi, atsidavusieji Viešpačiui, nepabijojusieji miego trūkumo. Džiaugsmingą Kristaus Prisikėlimo naujieną skelbdami bažnyčios varpai užbaigė Didžiosios savaitės liturgiją.

Šių dienų pasaulio kontekste norisi visiems palinkėti būti vilties ir džiaugsmo žmonėmis – skelbti aplinkiniams žinią, kad „Kristus prisikėlė, iš tikrųjų prisikėlė!” Nors kančios akivaizdoje sunku ar net įžūlu kartais atrodo kalbėti apie kokią nors jos prasmę, tačiau šv. Velykos mums byloja būtent tai – kad kančia nėra betikslė būsena ir visa ko pabaiga. Velykos suteikia pergalės nuojautą ir pažadą, kad tirono žodis nebus paskutinis – Kristaus prisikėlimo šviesa atneš prisikėlimą laisvam bei teisingesniam, saugesniam pasauliui.

Nuoširdžiai dėkojame visiems organizavusiems, puošusiems, dalyvavusiems procesijoje dalyviams, taip pat giedojusiems, grojusiems… ar tiesiog buvusiems kartu bendrystėje ir maldoje! Aleliuja!

 

 

 

 


Kategorija Galerija Parapija


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-04-01

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt