Kraunasi...

Dėkojame dalyvavusiems akcijoje „Pasidalinkime šv. Velykų džiaugsmu“!

 

 

Kaip smagu DĖKOTI visiems, kurie geranoriškai atsiliepė ir dalyvavo jau antrus metus Zarasų parapijos Carito vykdomoje akcijoje „Pasidalinkime šv. Velykų džiaugsmu“. Pasidalinimas tikrai įvyko, nes įsitraukė tiek daug mūsų mažo miestelio gerųjų žmonių: nuo vaikučių iki senjorų.

Nuostabu, kad tikrą gausybę (daugiau nei 300!) velykinių atvirukų su meile sukūrė ir padovanojo mokytojų Petronės Sekonienės, Aurelijos Jakutienės, Ramunės Sladkevičiūtės – Dainienės, Žydrūno Dainio, Jurgitos Navickienės vadovaujami mokiniai, taip pat pluoštą pirktinių ir vaikų dienos centrą „Gyvenimas kitaip“ lankančių vaikų gamintų atvirukų padovanojo Olga Ludziš. Koks nuostabus bendruomeniškumo jausmas: kurdami atvirukus, vaikai ir jaunimas, žinoma, mąstė apie tuos, kuriuos pradžiugins jų darbai. Ir pradžiugino! O atvirukai, kurie liko, nukeliaus į Ukrainą ir pradžiugins bei paguos karius jų švenčių proga.

Iš dosniųjų parapijiečių sulaukėme ne tik saldumynų, kurių prašėme, bet ir arbatos, kavos, sulčių, riešutų kremo, rūkytos mėsytės, riešutų, fermentinio sūrio, tirpios kavos, kiaušinių, medaus, makaronų. Tuos, kurie greičiau genda, iš karto perdavėme sunkiau besiverčiantiems žmonėms.

Labai dėkojame ir džiaugiamės, kad iš viso Velykinio džiaugsmo saldumynų paaukojote tiek:

Saldainių dėžučių ir pakelių – 25 vnt.

Guminukų – 5 pak.

Šokoladinių kiaušinių, zuikių, boružėlių – 11 vnt.

Zefyrų – 2 pak.

Šokoladų – 56 vnt.

Šokoladukų – 28 vnt.

Sausainių dėžučių – 6 vnt.

Sausainių, braunių, meduolių pakelių – 42 vnt.

Vaflių tortų – 2 vnt.

Keksų ir pyragų – 5 vnt.

Dar prieš šv. Velykas kartu su kunigais aplankėme Zarasų socialinės globos namų gyventojus ir įteikėme jiems parapijiečių šventinius linkėjimus bei saldumynus, turėjome galimybę susipažinti ir tiesiogiai padėkoti darbščioms šios bendruomenės moterims už kojinių Ukrainos kariams mezgimą. Buvome labai svetingai ir draugiškai sutikti.

Po šv. Velykų supakavome ir perdavėme dar 43 lauknešėlius tiems vyresniems, vienišiems, sergantiems parapijos žmonėms, Zarasų krašte gyvenantiems ukrainiečiams, šeimoms ir bendruomenėms, kurias aplankėme. Norisi labai padėkoti už pagalbą, padovanotą laiką ir išteklius ne tik darbščiosioms Carito savanorėms, bet ir bemat atsiliepusiems į pagalbos prašymą išvežioti lauktuves ir pagelbėjusiems tai padaryti Deimantei ir Broniui. Norinčių pagelbėti buvo ir daugiau. Ir jiems labai ačiū, kad atsiliepė.

Nuostabu matyti besišypsančius ir laimingus žmones. To linkime visiems ir sau, nes šypsena – tai atspindys meilės, kurią patiri, o laimė – tai atspindys meilės, kurią dovanoji.

Zarasų parapijos Carito informacija

 

 

 


Kategorija Caritas Galerija Parapija


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-04-13

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt