Kraunasi...

Popiežius: apmąstykime kiekvienam iš mūsų skirtą pašaukimą

Ketvirtąjį Velykų sekmadienį, balandžio 21 d., Bažnyčia minės 61-ąją Pasaulinę maldos už pašaukimus dieną. Antradienį, kovo 19 d., buvo paskelbta šiam minėjimui skirta popiežiaus Pranciškaus žinia „Pašaukti skelbti viltį ir kurti taiką“.

„Pasaulinė maldos už pašaukimus diena kasmet kviečia mus apmąstyti brangią pašaukimo dovaną, kurią Viešpats skiria kiekvienam iš mūsų, savo ištikimai keliaujančiai tautai, kad galėtume dalyvauti jo meilės plane ir įkūnyti Evangelijos grožį įvairiuose mūsų gyvenimo keliuose“, – rašo Pranciškus. Jis pamini visų pirma kilnų motinų ir tėvų pašaukimą; taip pat tuos, kurie su pasiaukojimu atlieka savo darbą; tuos, kurie įvairiose srityse ir įvairiais būdais stengiasi kurti teisingesnį pasaulį; visus geros valios žmones, pasišventusius bendrajam gėriui. „Galvoju ir apie pašvęstuosius asmenis, kurie aukoja savo gyvenimą Viešpačiui tiek maldos tyloje, tiek apaštališkoje veikloje, – rašo popiežius. – Galvoju ir apie tuos, kurie priima pašaukimą į kunigystę.“

Popiežius Pranciškus (VATICAN MEDIA Divisione Foto)

Tikinčiųjų bendruomenės narių gautų charizmų ir pašaukimų polifonija padeda mums geriau suprasti mūsų pačių, kaip krikščionių, tapatybę, rašo Pranciškus. Esame Dievo tauta, keliaujanti pasaulio keliais, gaivinama Šventosios Dvasios. Esame kaip gyvieji akmenys, iš kurių yra statoma Bažnyčia – Kristaus Kūnas. Kiekvienas suvokiame save kaip didelės šeimos narį, Tėvo vaiką ir kito žmogaus brolį bei seserį.

Toliau savo žinioje popiežius mini artėjančius Jubiliejaus metus. Šiais 2024 metais, skirtais maldai rengiantis Jubiliejui, esame kviečiami tapti vilties piligrimais. Mūsų piligrimystės tikslas – atrasti Dievo meilę ir atrasti save. Toks yra ir kiekvieno pašaukimo tikslas – tapti vilties žmonėmis tiek kaip individams, gavusiems įvairių charizmų ir vykdantiems įvairias tarnystes, tiek kaip bendruomenei. Todėl mūsų laikais mums, krikščionims, labai svarbu žiūrėti vilties kupinu žvilgsniu, kad galėtume vaisingai darbuotis, atsiliepdami į mums suteiktus pašaukimus tarnauti Dievo Karalystei – meilės, teisingumo ir taikos Karalystei.

„Todėl sakau, – ragina Pranciškus, – pabuskime iš miego, išsivaduokime iš abejingumo, atverkime kalėjimų, kuriuose kartais patys užsidarome, duris, kad kiekvienas iš mūsų atrastų savo pašaukimą Bažnyčioje ir pasaulyje ir taptų vilties piligrimu bei taikos kūrėju.“

 

(jm / Vatican News)

 

 


Kategorija Popiežius


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-03-20

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt