Kraunasi...

Dėkojame!

 

 

ZARASŲ PARAPIJOS CARITAS DĖKOJA UŽ DALYVAVIMĄ PAGALBOS UKRAINOS KARIAMS AKCIJOJE

 

Mieli gerieji Zarasų krašto žmonės, labai džiaugiamės ir iš visos širdies dėkojame, kad atsiliepėte į pagalbos Ukrainos kariams akciją. Dėkojame UAB „Zarasų būstas“ administracijai, geranoriškai leidusiai vaško, žvakių, skardinių ir kojinių rinkimą sausio 19-31 dienomis vykdyti Zarasų autobusų stotyje, dėkojame atsakingoms ir rūpestingoms autobusų stoties darbuotojoms, dėkojame visiems, kurie atnešė vaško, žvakių, skardinių, padovanojo siūlų, parūpino kartono dėžių, arbatinukų, elektrinių viryklių, numezgė ar nupirko ir padovanojo kojinių, šalikų, pirštinių, netgi šokoladų.

Dėkojame už palaikymą, palaiminimą ir maldas mūsų parapijos kunigams, dėkojame už bendrystę ir pagalbą visiems, kurie skyrėte savo brangaus laiko ir atėjote tuos tris trečiadienius gaminti apkasų žvakių ar kitaip pagelbėti. Džiaugiamės, kad šioje akcijoje dalyvavo ir ukrainiečių, gyvenančių Zarasuose, šeimos. Kartu dirbome, kartu meldėmės, klausėmės giesmės už Ukrainą. Jautėmės kaip viena šeima.

Iš viso supakavome ir perduosime Panevėžio vyskupijos Carito savanoriams, kurie veža paramą į Ukrainos frontą, 19 dėžių. Jų turinys toks: 8 dėžės pagamintų ir vašku užpiltų apkasų žvakių (iš viso 172 vnt.), 5 dėžės (213 vnt.) neužpiltų vašku apkasų žvakių. Čia ypatingai turime padėkoti mūsų nuoširdiems pagalbininkams Nijolei Čiblienei ir jos vyrui. Su jų pagalba panaudojome visas skardines, kurias mums atnešėte, jie abu apipjovė per aukštas skardines ir pagamino net 182 apkasų žvakes.

Dar siunčiame 3 dėžes (110 porų) megztų kojinių, vieną dėžę (23 poras) pirktinių kojinių, vieną dėžę pirštinių (6 poros) bei šalikų (4 vnt.) ir vieną dėžutę šokoladų (35 vnt.).

Iš visos širdies dėkojame jautrioms ir darbščioms moterims, kurios su motiniška, seseriška meile ir šiluma numezgė tiek daug kojinių. Iš viso 128 poras! Vaikiškų ir megztų trumpų kambarinių kojinių, šlepečių, žinoma, nesiunčiame, jas padovanosime Zarasų parapijos Carito globojamiems žmonėms.

Nustebino ir padrąsino toks gražus bendradarbiavimas ir Jūsų, gerieji zarasiškiai, atsiliepimas: jau netrukus po akcijos paskelbimo gavome du maišus siūlų, dar tą pačią dieną atsirado darbščių mezgėjų ir iki akcijos pabaigos viena iš jų numezgė net 9 poras, o kita – 4 poras. Kiek vėliau gavome dar du maišiukus siūlų – ir vėl atsirado mezgėjų, viena numezgė 3 poras, kelios kitos  – po 2. Zarasų socialinės globos namų bendruomenė numezgė ir padovanojo net 15 porų kojinių, viena moteris padovanojo 8 poras, paskutinę akcijos dieną viena parapijietė atnešė 12 porų savo megztų kojinių.

Sujaudino visų šių moterų motiniškas gerumas ir nuoširdumas, jų liudijimai: „Kol dar regėjimas buvo geras, buvau primezgusi vaikams kojinių, dabar jau nebenumegsiu… Bet čia juk irgi vaikai…“ „Jau kurį laiką labai skaudėjo petį, pradėjau megzti kojines – ir skausmas dingo.“ Toks gražus motiniškas pasiaukojimas paskatino mus padaryti ant megztų kojinių etiketes su širdele ir ukrainiečių kalba užrašytu palinkėjimu Dievo palaimos. Šioje karo tamsybėje yra tik viena šviesa, kuri niekada neužgęsta. Ta šviesa – tai viltis Viešpatyje. Mes galime tik malda iš visos širdies apkabinti tuos, kuriems šią simbolinę palaikymo paramą skyrėme, ir visus, kurie prisidėjo, kurie nuveš visa tai į frontą. Kad Viešpats saugotų, globotų.

Dėkojame už vienybę ir nepaliaukime melsti taikos…

 

Zarasų parapijos Carito informacija

 

 

 


Kategorija Caritas Parapija


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-02-18

Naujausi straipsniai

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt