Kraunasi...

Aplankyti ligonį – vienas iš gailestingumo darbų

 

 

Vasario 11 d. minėsime Pasaulinę ligonių dieną. Aplankyti ligonį – vienas iš gailestingumo darbų.

Kartu su Zarasų dekanato dekanu kunigu Vydu Juškėnu aplankėme Zarasų ligoninės Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus ligonius. Nudžiuginome ir kai kuriuos galbūt paguodėme šaunių ir kūrybingų mokytojos Aurelijos Jakutienės mokinių, besiruošiančių Pirmajai Komunijai, nuoširdžiai, su meile ir atjauta pagamintais atvirukais (jų net 61) ir mandarinuku – simboliniu Zarasų parapijiečių linkėjimu sveikatos ir stiprybės. Jaudinančiai jautru buvo susitikti jau senokai matytus buvusius aktyvius parapijos žmones ir susimąstyti apie nenumaldomą laiko tėkmę ir gyvenimo trapumą.

Mes tik kartą aplankėme čia gulinčius žmones, o su kokiu atsidavimu, kantrybe, pagarba ir meile skyriaus darbuotojams kasdien tenka patarnauti šiems Dievo mažutėliams. Šventa jų tarnystė ir pašaukimas.

Popiežius Pranciškus žinioje, skirtoje Ligonių dienai, kviečia: „Paveskime save Švenčiausiosios Mergelės Marijos, Ligonių sveikatos, užtarimui, kad ji mums padėtų būti artumo ir broliškų santykių kūrėjais.“

Kviečiame visus apsižvalgyti savo artimoje aplinkoje ir pasiryžti aplankyti pažįstamą sergantį žmogų, o jei įmanoma, pagelbėkime jam atvykti į šv. Mišias sekmadienį 10 arba 12 val.

Parapijos Carito inf.

 

 


Kategorija Caritas Parapija


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-02-10

Naujausi straipsniai

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt