Kraunasi...

Viešpaties Angelas. Kvieskime Jėzų ten, kur blogio grandinės labiausiai kausto

Sausio 28 dienos vidudienio maldos susitikime popiežius Pranciškus kreipėsi į Šv. Petro aikštėje susirinkusius piligrimus bei maldininkus ir atkreipė dėmesį į eilutę iš sekmadienio Evangelijos apie tai, kaip Jėzus išvadavo vieną žmogų nuo piktosios dvasios apsėdimo. Taip elgiasi velnias – jis nori sukaustyti mūsų sielą grandinėmis, kurios atima iš mūsų laisvę.

Sausio 28 dienos vidudienio malda Šv. Petro aikštėje (VATICAN MEDIA Divisione Foto)

„Pamėginkime įvardyti kai kurias „grandines“, kurios kausto mūsų širdis“, – pakvietė Pranciškus. Pasak jo, tai priklausomybės, kurios mus paverčia vergais, visada nepatenkintais žmonėmis, suryja mūsų energiją, turimą gėrį ir jausmus. Tai mados, stumiančias mus į neįmanomą perfekcionizmą, vartotojiškumą ir hedonizmą, paverčiančios žmones prekėmis ir sugadinančios jų santykius. Tai pagundos ir įtakos, kurios pakerta savigarbą, ramybę ir gebėjimą rinktis bei mylėti gyvenimą. Tai baimė, verčianti pesimistiškai žvelgti į ateitį, ar visada kaltinantis kitus dirglumas. Tai galios stabmeldystė, dėl kurios kyla konfliktai ir griebiamasi žudančių ginklų, kurstomas ekonominis neteisingumas ir manipuliuojama mintimis.

Jėzus atėjo išlaisvinti mūsų iš šių grandinių. Ir šiandien jis, kai piktoji dvasia jam šaukia:  „Ko tau iš mūsų reikia […]? Ar atėjai mūsų pražudyti?” (žr. Mk 1, 24), atsako: „Nutilk ir išeik iš jo“.

Jėzus išlaisvina iš blogio galios ir – tai reikia įsidėmėti – niekada nesileidžia į kalbas su velniu. Dykumoje atsakė Šventojo Rašto žodžiais, nesileisdamas į kalbas.

„Broliai ir seserys: jokių pokalbių su velniu! Būkite atsargūs: su velniu nereikia kalbėtis, nes jei į tai leidžiamasi, jis visada laimi. Būkite atsargūs!“ – pakartojo popiežius.

Ką tad daryti, kai jaučiamės gundomi ir prislėgti? Ne, neturime pasiduoti pagundai derėtis su piktąja dvasia. Turime šauktis Jėzaus. Kviesti jį ten, kur jaučiame, kad blogio ir baimės grandinės stipriausiai veržia. Viešpats savo Dvasios galia ir šiandien nori pakartoti piktajam: „Eik šalin, palik tą širdį ramybėje, neskaldyk pasaulio, šeimų, mūsų bendruomenių, leisk joms gyventi taikiai, kad ten klestėtų mano Dvasios, o ne tavo vaisiai. Kad tarp jų viešpatautų meilė, džiaugsmas, klusnumas, kad vietoj smurto ir neapykantos šauksmų būtų laisvė ir taika“.

Tad paklauskime savęs: ar tikrai noriu išsilaisvinti iš tų grandinių, kurios kausto mano širdį? Ar sugebu pasakyti „Ne“ blogio pagundoms, kol jos dar neįsiskverbė į mano sielą? Galiausiai, ar šaukiuosi Jėzaus, ar leidžiu jam veikti manyje, kad mane pagydytų?

„Tegul Švenčiausioji Mergelė saugo mus nuo blogio“, – meldė Pranciškus.

 

(RK / Vatican News)

 

 


Kategorija Popiežius


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-01-28

Naujausi straipsniai

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt