Kraunasi...

Šv. Kalėdų šventės Zarasų bažnyčioje

 

Gruodžio 25-ąją šventėme Kūdikėlio Jėzaus Gimimą. Kiekvieno mūsų susitaikymas, atsiprašymas šiuo šventiniu laikotarpiu priminė svarbų Kūdikėlio Jėzaus gimimo aspektą – Dievo Karalystę. Žvelgdami į prakartėlę turime atminti, kad gimęs Kristus ją įsteigė ir turėjo valdyti. Šiandien gyvename karų laikais – meldžiame taikos Ukrainai ir Šventajai Žemei. Dievo Karalystė turi prasidėti mylinčioje širdyje nuoširdžia tarnyste ten, kur esi šiandien reikalingas bei kviečiamas žodžiais ir veiksmais kurti taiką savo kasdienybėje, santykiuose su artimaisiais.


Antrąją Kalėdų dieną mažuosius Zarasų parapijiečius džiugino Kalėdų Senelio apsilankymas. Kartu su visais dalyvaudamas šv. Mišių aukoje jis linkėjo: „Kalėdose priimkime iš Viešpaties pagalbą ir gyvenkime kartu, turėdami savo širdyje norą tikėti, mylėti ir niekada neprarasti vilties. Dieviškasis džiaugsmas te išlieka visada mūsų gyvenimuose“.


„Mes matėme užtekant jo žvaigždę ir atvykome jo pagarbinti“ – taip Mato Evangelijoje į apstulbusį Erodą prabyla Trys Išminčiai atvykę į Jeruzalę iš Rytų. Išsiaiškinę, kur yra gimęs Mesijas, žvaigždės vedini, Išminčiai keliauja Betliejaus link. Suradę motiną su kūdikiu ant rankų, priklaupę jį pagarbino ir atidarė savo dovanų dėžutes. Tačiau suvokę Erodo klastą su džiaugsminga žinia pas jį nesugrįžo. Bet per Išminčių apsilankymą Dievo sūnus, tapęs žmogumi, apsireiškia visam pasauliui, pasiekia net tolimas Rytų šalis, iš kurių atkeliavo Trys Išminčiai. Todėl šis įvykis krikščionybėje yra vadinamas Viešpaties Apsireiškimo arba liaudyje – Trijų Karalių – švente.

Sausio 6 dieną Trys Karaliai užsuko ir į Zarasų parapiją. Nešini auksu, mira ir smilkalais, jie nusilenkė Kūdikėliui Jėzui. Auksas skirtas Jėzui kaip karaliui, mira – kaip mirtingam žmogui, o smilkalai – jo dieviškumo pripažinimo ženklas. O ką mes, tikintieji, galime padovanoti savo Viešpačiui?.. Gal galime ant savo namų durų palikti regimą tikėjimo ženklą, nes tikėjimas neturėtų būti giliai slepiamas nuo kitų, jis savyje turi jėgą sklisti ir prašosi būti liudijamas.

 

Žengia Išminčiai iš Rytų ten, kur žvaigždė slaptinga veda…

Kūdikį Dievą suradę, lenkiasi Jam.

Mirą ir auksą dovanų, kvapą brangiųjų smilkalų po kojų Jam paliks,

Suklupę išpažins, kad Jėzus Viešpats jų!

 

Parapijos inf.

 

 


Kategorija Galerija Parapija


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-01-07

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt