Kraunasi...

(ne)Matau, (ne)Girdžiu, (ne)Rūpi: kviečiame į nuotolinį renginį apie prekybą žmonėmis

 

 

Vasario 8 d. jau 9 kartą minėsime Pasaulinę maldos ir apmąstymo apie prekybą žmonėmis dieną. Jos proga nuo 14 iki 17 val. kviečiame į nuotolinį renginį (ne)Matau, (ne)Girdžiu, (ne)Rūpi, kuriame ypatingas dėmesys bus skiriamas prekybos žmonėmis prevencijai per švietimą ir visuomenės informuotumo stiprinimą.

Renginyje dalyvaus ir mintimis dalinsis Lietuvos vyskupų konferencijos Socialinių reikalų tarybos bei Švietimo komisijos pirmininkas arkivyskupas Kęstutis Kėvalas, Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, kitų valstybės institucijų bei nevyriausybinių organizacijų atstovai, besidarbuojantys prekybos žmonėmis prevencijos srityje.

Mažinti nukentėjusiųjų stigmatizavimą ir apsaugoti pažeidžiamus asmenis nuo galimo išnaudojimo – bendras Bažnyčios, valstybės ir nevyriausybinių organizacijų tikslas. Taigi, apžvelgę realią situaciją šalyje ir naujus iššūkius, aptarsime, ar pakanka veikimo išvien, kad prekiautojams žmonėmis būtų užkirsti keliai naudotis nežinojimu, patiklumu, pažeidžiamumu.

Kasdienio pagalbos aukoms darbo patirtimis ir konkrečiais atvejais dalinsis Carito, VšĮ Ramintoja atstovai, padedantys nukentėjusiems.

Apie prekybos žmonėmis prevenciją formaliajame ir neformaliajame švietime kalbės specialistai, kurių pašaukimas – darbas su vaikais ir jaunimu. Ko, jų nuomone, mes, kaip asmenys ir visuomenė, nenorime pastebėti, girdėti, matyti ir kas dažniausiai dėl to nukenčia?

O ką apie prekybą žmonėmis manote jūs? Esate linkęs nematyti, negirdėti, nežinoti? Ar vis tik – plačiai atmerkti akis ir pažvelgti į realybę su viskuo? Išgirsti tai, kas mieliau būtų užčiaupta, pamatyti, ką norima nuslėpti. Nes rūpi.

Kokių priemonių artimiausioje aplinkoje galėtume imtis, kad nukentėjusiųjų nuo išnaudojimo ir įtrauktų į prekybos žmonėmis spąstus būtų mažiau, o geriausia – iš viso neliktų?

 

Susitikime apie tai pasikalbėti nuotoliniame renginyje vasario 8 dieną, nuo 14 iki 17 val.

Registracija prisijungti į renginį – https://forms.gle/t3vn1rfX8ZcoaTWXA

Transliacija Lietuvos Carito FB nuo 14 val. (registracija nebūtina) –

https://www.facebook.com/caritaslt 

 

Renginys skirtas visiems! Kviečiame dalyvauti!

 

Lietuvos Caritas

 


Kategorija Caritas Parapija Skelbimas


Grįžti atgal Paskelbta: 2024-01-26

Naujausi straipsniai

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt