Kraunasi...

Žolinės atlaidai Zarasuose

 

 

Štai ir prabėgo Didieji Zarasų švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos atlaidai. Kaip ir kasmet, jie švenčiami rugpjūčio 15-ąją. Nešini gėlių žiedais, įvairių augalų puokštėmis, parapijiečiai ir miesto svečiai gausiai rinkosi į bažnyčią, kur šv. Mišių metu buvo šventinami žolynai, simbolizuojantys gyvenimo, pasaulio pilnatvę, gerą derlių.

Zarasų šventovė nuo seno garsėja stebuklingu Dievo Motinos su Vaikeliu paveikslu. Jis siejamas su Lietuvos didžiuoju kunigaikščiu Vytautu, kuriam šį paveikslą dovanojęs vienas Bizantijos valdovas apie 1425 m. Po Vilniaus pilyje ir mieste siautusio didžiulio gaisro, paveikslas atgabentas ir pakabintas Zarasų bažnyčios didžiajame altoriuje. Daugybę šimtmečių tartos tikinčiųjų lūpose maldos ir prašymai prie dangiškosios Dievo Motinos paveikslo, gausiai atliepė malonėmis ir stebuklais, ne vienam padėjo atrasti kelią į Dievo gailestingumą.

Šv. Mišias aukojo Kauno arkikatedros bazilikos vikaras kun. teol. lic. Nerijus Pipiras. Po šv. Mišių atlaidų pabaigą papuošė šv. Mato Tarptautinis vargonų muzikos festivalis, kuriame savo atliekamą muziką dovanojo operos solistas Tomas Ladiga ir vargonininkė Rūta Blaškytė.

Žolinė mums ne mažiau svarbi už didžiąsias krikščionių šventes – Kalėdas ar Velykas. Ši iškilmė sako mums, kad mūsų Velykų tikėjimas nėra tuščias, kad mes tikrai esame atpirkti, kad nuodėmė ir mirtis nugalėta, o mūsų laukia prisikėlimas ir šlovingas amžinasis gyvenimas, nes Marija yra pirmoji iki galo patyrusi atpirkimo vaisius – su kūnu paimta į dangų. Todėl drąsiai minėkime šią iškilmę ir priminkime vieni kitiems, kad tikra yra tai, ką skelbia mūsų tikėjimas.

Dėkojame visiems parapijiečiams – aukojusiems savo laiką, prisidėjusiems prie puošimo ir pasirengimo atlaidams darbų, choristams – garbinusiems švč. M. Mariją savo giesmėmis, visiems procesijos dalyviams, patarnautojams, kunigui svečiui bei koncerte muzikavusiems atlikėjams, ir visiems tikintiesiems, kurie papuošė šią nuostabią Mergelės Marijos šventę savo buvimu.

 

 

 

 


Kategorija Galerija Parapija


Grįžti atgal Paskelbta: 2023-08-16

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt