Kraunasi...

Švenčiausios Mergelės Marijos Šviesa

 

 

Į Krekenavą maldininkus traukia garsėjantis malonėmis Švč. Mergelės Marijos su vaikeliu paveikslas.

Zarasų Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos bei Zarasų dekanato piligrimai su dekanu kunigu Vydu Juškėnu rugpjūčio 14 d. vyko į Didžiuosius atlaidus, skirtus Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų garbei.

Tą dieną Bazilikoje kartu su mumis meldėsi Pasvalio dekanato piligrimai bei Panevėžio Vyskupijos savivaldybių atstovai, Zarasų rajono merė Nijolė Guobienė. Šv. Mišias aukojo Vyskupas Linas Vodopjanovas OFM. Pasakytoje homilijoje Vyskupas akcentavo Didžius Dievo darbus kiekvieno žmogaus gyvenime, taip pat Popiežiaus Pranciškaus pasakytus priesakus Italijos miestų merams. Vienas iš šių priesakų buvo apie merų motiniškos arba tėviškos misijos prisiėmimą. Tas priesakas nuskambėjo Švč. Mergelės Marijos paveikslo šviesoje.

Tą šviesą pajuto visi dalyvavę šiose iškilmėse. Mūsų mintis nuskaidrino Švč. Mergelės Marijos, Malonių Versmės, su Vaikeliu Jėzumi paveikslo šviesa.

Dėkojame dekanui kunigui Vydui Juškėnui už organizuotą išvyką. Taip pat prašome Aukščiausiąjį globos Lietuvai ir jos žmonėms.

 

Piligrimė Aušra Pupeikienė 

 

 

 


Kategorija Galerija Parapija


Grįžti atgal Paskelbta: 2023-08-16

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt