Kraunasi...

Sveika, Karaliene

 

Tai šių metų Aušros Vartų Gailestingumo Motinos globos atlaidų kreipinys. Švenčiausioji Marija – pasaulio, Lietuvos ir visų mūsų Karaliene Motina ir Užtarėja.

Palaiminti Zarasų klebono Vydo Juškėno, grupė maldininkų vyko į Vilnių padėkoti už apsaugą ir gautas malones, paprašyti, kad „…visi mūsų darbai ir veiksmai būtų sutvarkyti ir sutaikyti pagal šventą Jos norą ir mieliausiojo Sūnaus valią“ (iš pasiaukojimo Aušros Vartų Motinai).

Šaltinis: ausrosvartai.lt

Kelyje meldėmės Rožinio malda, o šv. Teresės bažnyčioje jungėmės novenoje už dvasininkus, kunigų procesijoje matėme pažįstamus veidus, džiaugėmės bažnyčios vadovo vysk. metropolito G. Grušo palaiminimu, šv. Mišių metu klausėmės pamokslo (jo metu buvo pasiūlyta „Sveika, Marija“ maldoje pridėti „Dievo ir mano Motina“, dalijomės brolišku, džiugiu ramybės palinkėjimu, ruošėmės ir priėmėme Dievo gailestingumą Atgailos sakramente, (šalia vyko tikras perkeitimo stebuklas, kai iš atskubėjusios, vos ne karingai nusiteikusios piligrimės sulaukėme paslaugaus, nuostabiai šilto santykio, o pilnutėlėje eilėje neįgalus vyras, moteris sugipsuota ranka, seni žmonės taip gražiai prasilenkė prieš šv. Komuniją ir grįždami – vizualiai, tai buvo neįmanoma).

Po šv. Mišių dalis išskubėjo į Dievo Gailestingumo šventovę (čia suklupome švč. Sakramento garbinimui, kalbėjome švč. M. Marijos litaniją), likę meldėsi Aušros vartų koplyčioje, bendravo su Marijos radijo savanoriais, piligrimų kavinukėje pasišildę arbata, aplankė Baltarusijos Marijos paveikslų parodą, religinių prekių kioskelyje įsigijo lauktuvių namiškiams.

Pati šioje kelionėje buvau tiesiog panardinta į malonių gausą, net dukart pabendravau su kun. A. Vaickūnu, tarnaujančiu Valkininkų Švč. M. Marijos Apsilankymo parapijoje, suteikusiu asmeninį palaiminimą mano sūnui, šio kunigo nemačiau 3 metus, susitikau šv. Jono vienuolyno Marijos namų sergėtoją Ireną (tiek pat metų nematytą), su sūnumi aplankėme menininko Jono Bugailiškio dirbtuves, kur stebėjomės gaminių gausa – jų tarpe mediniai angelai, šventųjų skulptūros, įvairūs kalti kryžiai, visokių smulkių ir didesnių darbelių ant natūralių medienos formų.

Dėkojame Dievui ir klebonui Vydui, kantrioms vadovėms Halinai ir Valei už galimybę pasinerti į Gailestingojo Jėzaus ir Gailestingumo Motinos Marijos malones ir tikime, kad jų šviesa ir apsauga lydės iki sekančių atlaidų.

 

Irena Ališauskienė

(Lapkričio 16 d. Zarasų parapijos tikinčiųjų piligriminė kelionė į Aušros Vartų Gailestingumo Motinos atlaidus Vilniuje).

 


Kategorija Parapija


Grįžti atgal Paskelbta: 2022-11-27

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt