Kraunasi...

Akcija „MES JŪSŲ NEUŽMIRŠOME!“

 

Gegužės 25-ąją buvo paminėta Tarptautinė dingusių be žinios vaikų diena. Zarasų parapijos bendruomenė taip pat jungėsi prie šios gražios iniciatyvos dalyvaujant akcijoje „MES JŪSŲ NEUŽMIRŠOME!“.

Kaip rodo Europos Komisijos duomenys, kasmet Europos Sąjungoje (ES) pranešama apie 250 tūkst. dingusių vaikų. Kitaip tariant, vaikas be žinios pradingsta kas dvi minutes. Daugelis iš jų patys pabėga iš savo namų, o nedidelė dalis tampa nusikaltimų aukomis. Visame pasaulyje gausu neįtikėtinų istorijų, kai dingę be žinios mažamečiai atsirasdavo ar būdavo surandami, arba tebėra laikomi dingusiais net ir praėjus daugybei metų.

Kiekvienais metais minima Tarptautinė dingusių be žinios vaikų diena kviečia kuo daugiau dėmesio skirti mūsų vaikams, kalbėti su jais apie tai, kokius sunkumus jie patiria, kokie pavojai jų tyko dingus iš namų, kaip elgtis pasiklydus, kur galima kreiptis pagalbos, ką daryti pasimetus Lietuvoje ar užsienio šalyje. Tegul šią dieną užrištas ant medžio šakelės kiekvienas kaspinėlis suteikia viltį ir paguodą dingusiems vaikams ir jų tėveliams – „MES JŪSŲ NEUŽMIRŠOME!“.

 

Laimutės Lumbienės, Zarasų Policijos bendruomenės pareigūnų ir parapijos nuotraukos

 


Kategorija Parapija


Grįžti atgal Paskelbta: 2021-05-26

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt