Kraunasi...

Devintinių procesija

 

 

Šį sekmadienį Zarasų parapijos tikintieji dalyvavo tradicinėje Švč. Kristaus Kūno ir Kraujo (Devintinių) procesijoje Zarasų miesto gatvėmis. Prie keturių gėlėmis ir žolynais papuoštų altorių tikintieji meldėsi ir garbino Eucharistinį Kristų, kuris yra vienintelis kelias pas Tėvą, ir kartu dėkojo už Jo buvimą su mumis, Jo pasilikimą šventojoje Eucharistijoje. Procesijoje dalyvavo pučiamųjų orkestras, choristai, gausus tikinčiųjų būrys.

Devintinių procesijoje tikintieji keliavo pagarbinti Eucharistinio Jėzaus prie keturių papuoštų altorėlių, kurie, buvo įrengti aikštėje prie Zarasų rajono savivaldybės, „Ąžuolo“ gimnazijos, Kultūros centro prieigose bei bažnyčios šventoriuje. Prie altorėlių skelbtos visų keturių Evangelijų – pagal Matą, pagal Morkų, pagal Luką ir pagal Joną – ištraukos.

Švč. Kristaus Kūno ir Kraujo procesija, švenčiama praėjus devynioms savaitėms po Kristaus Prisikėlimo, ja dėkojama Dievui už tą nuostabų stebuklą, kuriam apsakyti, pasak šv. Jono, neužtektų žmogaus proto, išminties ir žodžių. Dalyvaudami procesijoje, miesto gyventojai galėjo savo gyvenimo kelionę suvokti kaip procesiją su Kristumi ir pas Kristų.

 

Nuoširdžiai dėkojame visiems prisidėjusiems prie šios gražios šventės!

 

 

 

 

 


Kategorija Galerija Parapija


Grįžti atgal Paskelbta: 2019-06-23

Naujausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt