Kraunasi...

Pasakojimas sielai. Randai

 

 

Šiltą vasaros dieną vaikas nuėjo į tvenkinį šalia namų maudytis.

Mama, stebėjusi pro langą savo sūnų, staiga su siaubu išvydo link vaiko plaukiantį krokodilą.

Visa gerkle rėkdama moteris galvotrūkčiais puolė bėgti prie vaiko.

Berniukas tučtuojau ėmė plaukti pas mamą, tačiau ši sūnų pačiupo už rankų tik tada, kai krokodilas jau buvo sugriebęs jo kojas.

Krokodilas buvo stipresnis, bet mama – nepalyginti atkaklesnė.

Išgirdęs šauksmus, prie tvenkinio atbėgo kaimynas su šautuvu ir nušovė grobuonį. Vaikas buvo išgelbėtas. Aštrūs krokodilo dantys padarė gilių žaizdų, tačiau netrukus berniukas vėl galėjo vaikščioti.

Po kurio laiko kažkas paprašė vaiko parodyti ant kojų likusius randus.

Berniukas pakėlė kelnių klešnes. Tuoj pat atsiraitojo ir rankoves, kad parodytų kitus randus. Tai buvo iš visų jėgų jį laikiusios motinos nagų žymės.

 

 

 

„Tos pirmosios savaitės dienos vakare, durims, kur buvo susirinkę mokiniai, dėl žydų baimės esant užrakintoms, atėjo Jėzus, atsistojo viduryje ir tarė: „Ramybė jums!“ Tai pasakęs, jis parodė jiems rankas ir šoną. Mokiniai nudžiugo, išvydę Viešpatį. O Jėzus vėl tarė: „Ramybė jums! Kaip mane siuntė Tėvas, taip ir aš jus siunčiu.“ Tai pasakęs, jis kvėpė į juos ir tarė: „Imkite Šventąją Dvasią. Kam atleisite nuodėmes, tiems jos bus atleistos, o kam sulaikysite,- sulaikytos.“ Vieno iš dvylikos – Tomo, vadinamo Dvyniu,- nebuvo su jais, kai Jėzus buvo atėjęs. Taigi kiti mokiniai jam kalbėjo: „Mes matėme Viešpatį!“ O jis jiems pasakė: „Jeigu aš nepamatysiu jo rankose vinių dūrio ir neįleisiu piršto į vinių vietą, ir jeigu ranka nepaliesiu jo šono – netikėsiu.“ Po aštuonių dienų Jo mokiniai vėl buvo kambaryje, ir Tomas su jais. Jėzus atėjo, durims esant užrakintoms, atsistojo viduryje ir prabilo: „Ramybė jums!“ Paskui kreipėsi į Tomą: „Įleisk čia pirštą ir apžiūrėk mano rankas. Pakelk ranką ir paliesk mano šoną; jau nebebūk netikintis – būk tikintis.“ Tomas sušuko: „Mano Viešpats ir mano Dievas!“ (Evangelija pagal Joną 20, 19-28.)

 

 

 

Bruno Ferrero

Iš knygos: „365 trumpi pasakojimai sielai“

Katalikų pasaulio leidiniai, 2016

 


Kategorija Straipsniai


Grįžti atgal Paskelbta: 2018-09-16

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt