Kraunasi...

Koks aš būsiu kelyje šį adventą?

Kokie būsime per adventą? Skubėsime, lėksime? Ką apskritai veiksime? O kas priverstų pasikeisti mus pačius ir kitą?

Koks būsiu vairuotojas? Rodysiu nepadorių gestų? Keiksiuosi? Koks būsiu pėsčiasis? Keleivis? Kaip elgsiuosi kelyje? Stengsiuosi kuo greičiau nuvažiuoti? Viršysiu greitį? Signalizuosiu, rodydamas nepasitenkinimą? Kelsiu pavojų savo bei kitų žmonių gyvybei atlikdamas sudėtingus vairavimo manevrus?

Ar vairuodamas pagalvosiu apie kitą? Ar užleisiu kitą? Ar planuosiu savo laiką? Ar, ieškodamas Kalėdinių dovanų, negadinsiu kitiems nuotaikos? O gal norėsiu būti pirmas, eisiu per kitų galvas, negalvodamas apie kitų saugumą?

Kas lems mano nuotaiką? Kelias, sniegas, lietus, kiti vairuotojai, pėstieji? O gal galėsiu kontroliuoti save, savo pyktį? Elgiuosi su kitais taip, kaip norėčiau, kad elgtųsi kiti su manimi? Pagalvosiu, jei netyčia vairuodamas klaidą padaryčiau, ar norėčiau, kad ant manęs pyktų, keiktųsi? Koks kelyje būsiu pilietis? Krikščionis?

O kuo vadovaujuosi gyvenime? Kokiomis vertybėmis? Ar turiu jų? Arba kaip greit pamirštu savo vertybes?

Gruodį daugelis ieško dovanų savo brangiesiems. O kokią dovaną galiu paruošti kitiems? Ar galiu būti gerumo, švelnumo, pagalbos, supratingumo, meilingumo, paslaugumo, pagarbos kitiems, meilės dovanos nešėju? Ar atrasiu laiko būti dovana čia ir dabar kitiems, sau? Ar galiu būti čia ir dabar geriausiu žmogumi, koks tik galėčiau būti? Kaip galiu pasitarnauti šį adventą Lietuvai, savo miestui, miesteliui? Kaip galėčiau būti geresnis? Ką reiškia būti geresniam? Kaip galėčiau panaudoti geriausias savybes kurdamas šį nuostabų pasaulį, adventą?

Tad būkime geriausiais žmonėmis ne rytoj, ne vakar, o čia ir dabar. Būkime žmonėmis, galinčiais dovanoti šypseną, užleisti vietą, palinkėti gero kelio, kad visi saugiai aplankytume namiškius ir grįžtume į šeimas. Kad būtume laimingi čia ir dabar.

 

Vairuotojo malda

Gerasis Dieve, suteik man išminties, dėmesingumo ir savitvardos vairuoti tvarkingai ir saugiai. Padėk gerbti ir nuoširdžiai rūpintis kitais eismo dalyviais ir apsaugok nuo nelaimių, kad sėkmingai pasiekčiau kelionės tikslą. AMEN

 

TOMAS MALAKAS

bernardinai.lt

 

 

 


Kategorija Straipsniai


Grįžti atgal Paskelbta: 2017-12-15

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt