Kraunasi...

Rusijos ir Ukrainos paaukojimas Nekalčiausiajai Marijos Širdžiai

 

Kovo 25 d., penktadienį, per atgailos pamaldas Šv. Petro bazilikoje popiežius Pranciškus paaukos Ukrainą ir Rusiją Nekalčiausiajai Marijos Širdžiai. Tokiam pačiam paaukojimo aktui tą pačią dieną Fatimoje vadovaus popiežiaus pasiuntinys kardinolas Konradas Krajewskis.

Šventojo Sosto spaudos salės antradienio vakarą paskelbtą žinią su dėkingumu ir viltimi priėmė Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčia. Jos vadovas, Kyjivo ir Halyčo didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas rašo, kad šio paaukojimo akto ilgai laukė Ukrainos žmonės. Ukrainos katalikai nuo pat Rusijos agresijos pradžios 2014 m. to prašė, kad būtų išvengta karo paaštrėjimo ir iš Rusijos kylančių pavojų.

„Esame dėkingi Šventajam Tėvui už tai, kad jis pirmiausia priėmė Dievo Motinos, apsireiškusios 1917 m. Fatimoje, ir jos vaikų prašymą apsaugoti Ukrainą ir sustabdyti Rusijos klaidas, skatinančias karus ir Bažnyčios persekiojimą.“ Pasak arkivyskupo, šiandien mūsų akyse pildosi Fatimos pranašystė, kad „gerieji bus kankinami, Šventajam Tėvui teks daug kentėti, bus naikinamos tautos“.

„Paveskime Nekalčiausiajai Marijos Širdžiai visas savo kančias ir viltis dėl taikos mūsų nukankintoje šalyje“, – rašo arkivyskupas.

Šia proga taip pat primenama, kad pasiaukojimo Dievo Motinai tradicija Ukrainos istorijoje yra labai sena. Jau kunigaikštis Jaroslavas Išmintingasis pašventė tų laikų Rusios žmones Švenčiausiosios Mergelės Marijos globai. Kardinolas Myroslavas Liubačivskis šį paaukojimą atnaujino 1995 m. Zarvanicos Marijos šventovėje. 2014 m. balandžio 6 d. visose Ukrainos graikų katalikų bažnyčiose Ukrainoje vyko Ukrainos paaukojimo Marijai aktas. 2016 m. spalio 23 d. šį paaukojimą arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas pakartojo Fatimoje.

Taip pat Rusijos vyskupai su džiaugsmu ir dėkingumu sutiko žinią, kad popiežius Pranciškus nusprendė kovo 25 d. paaukoti Rusiją ir Ukrainą Nekalčiausiajai Marijos Širdžiai. Vyskupai paragino Rusijos katalikus ir visus tikinčius Dievo galia jungtis prie pasninko ir artimo meilės darbų bei karštai melstis už taiką Ukrainoje, Rusijoje ir visame pasaulyje.

 

Vatican News

 


Kategorija Maldos Popiežius


Grįžti atgal Paskelbta: 2022-03-22

Mėnesio populiariausi straipsniai



© 2024 www.zarasuparapija.lt